Els Amics de les Arts

30 Dies sense cap accident

Imprimir canciónEnviar corrección de la canciónEnviar canción nuevafacebooktwitterwhatsapp


Em desvetlla el telèfon tremolant i la veu a l’altra banda diu: “Problemes”. A corre-cuita, he pujat fins al terrat. I Lisboa no dormia tan serena...

Nova Delhi, simfonia de motors. Al rickshaw no he notat que m’adormia. Ens segueixen. Sacsejant el conductor, dic: “Hem de despistar-los, que m’hi va la vida!”.
Però, quan de cop obro els ulls, me n’adono: en realitat sóc dins d’un tren que va creuant un paisatge estepari. Per la finestra, al fons, et veig: la silueta al desert amb un dit apuntant cap a mi. He escapat. De moment... 30 dies sense cap accident.

Quan desperto en un motel de mala mort, a la porta, un puny que pica amb insistència. El revòlver em tremola entre les mans. Se’m dispara i recupero la consciència.

I me n’adono que estic sol a casa, però que ja tornes a ser aquí. Els dies eren tan clars, que dubtava si eres o no una part de mi, d’una fugida endavant a través de l’espai i del temps. Comencem novament.

Em desvetlla el telèfon tremolant i la veu a l’altra banda diu: “Problemes”.

Pensava que ja no hi eres.

I me n’adono que estic sol a casa, però que ja tornes a ser aquí. Els dies eren tan clars, que dubtava si eres o no una part de mi, d’una fugida endavant a través de l’espai i del temps. Superar, finalment, 30 dies sense cap accident.


Autor(es): Joan Enric Barceló

Canciones más vistas de