Al Tall

Polifonies

Imprimir canciónEnviar corrección de la canciónEnviar canción nuevafacebooktwitterwhatsapp


Al mes de desembre com sempre s'ha posat nerviós el govern, i els subsecretaris erectes s'han armat de llapis i paper, i les secretaries, atentes, han tancat les cames pel dret, perquè sempre oloren les tempestes quan la fúria brama pels departaments.

Han tret un decret al aire que ningú l'entén ni de bon tros i és que han prohibit cantar polifonies en qualsevol lloc i ocasió. Qui ha dit eixa paraulota de polifonies que ningú no entén ni de bon tros? El govern que perd l'oremus i s'ha posat massa nerviós.

Xe mireu-los, mireu-los, xe què bèsties que son! Xe mireu-los, mireu-los, xe què bèsties que son! Xe mireu-los, mireu-los, xe què bèsties que son! Xe mireu-los, mireu-los, xe què bèsties que són!

Manolo canta per baix, Enric farà la veu alta, Vicent fa la veu del mig, Jordi repica la contra i Miquel fa garambaines, i això són polifonies que el govern ha prohibit.

El govern diu a estes hores que hem de tindre ben clar tots que no poden sonar veus, uns açò i altres allò: "todos hem d'estar de acuerdo por el bien de la nación", ciutadans tots a una veu:
"Visca la mare de Déu -no! No!- Visca la mare -la mare que va!-. Tots a una veu: "Visca la mare de Déu".

Xe mireu-los, mireu-los, xe què bèsties que són! Xe mireu-los, mireu-los, xe què bèsties que són! Xe mireu-los, mireu-los, xe què bèsties que són! Xe mireu-los, mireu-los, xe què bèsties que són!

El govern d'Espanya com sempre no pot controlar la població i s'han inventat pel recte un altre decret que és molt millor. Ja esteu convençuts, borregos, que cantant a una sou molt bons? Però no sabeu com fer-ho i el govern ja té la solució: només cantarà una persona per a que sapieu com s'ha de fer, vostre president és el que entona i tots els demés repetireu, i per si de cas eixos bascos o eixos catalans us enganyeu, vostre president vos il·lumina, tots en castellà sonareu.

"Ciutadanos tots a una voz":
"Visca la mare de Dios, Visca la mare de Déu, Visca la mare de Déu, Visca la mare de Déu".

Xe mireu-los, mireu-los, xe què bèsties que són! Xe mireu-los, mireu-los, xe què bèsties que són! Xe mireu-los, mireu-los, xe què bèsties que són! Xe mireu-los, mireu-los, xe què bèsties que són!


Autor(es): Vicent Torrent,Popular