ORIOL TRAMVIA


Fecha de nacimiento:
14 de marzo de 1951

Sumario
Trovapedia
Canciones compuestas por
Oriol Tramvia
Cancioneros con canciones
de Oriol Tramvia
Artículos relacionados con
Oriol Tramvia
Oriol Tramvia (Barcelona, 14 de març de 1951) és un cantant i actor català.


Biografia



Membre del Grup de Folk, es féu conegut quan el 1976 enregistrà, en directe, a la Sala Zeleste, el disc Bèstia! amb la famosa cançó que li dóna nom. En aquest disc musica poetes clàssics (Joan Salvat-Papasseit i Salvador Espriu) i cançons tradicionals (com La presó de Lleida) a ritme de rock. A més hi intercalava accions teatrals, iniciant una tendència que no ha abandonat mai. És considerat un precursor del rock català. El 1976 i el 1977 participà en el Festival Canet Rock.

Debutà com a actor sota les ordres de Ventura Pons en el musical Rocky Horror Pictures Show al Teatre Romea l'any 1977 en un repartiment on també hi actuaven Christa Leem, Dolors Lafite i Maria Cinta, entre d'altres. Alguns dels directors amb els quals ha treballat són: Mario Gas, Jérôme Savary, Hélder Costa, Ricard Salvat, Rosa Novell, Manel Gausa i Lluís-Anton Baulenas. Ha fet gires per Espanya, Europa, Estats Units i Amèrica Llatina. Ha representat Von Kleist (El príncep d'Homburg), Shakespeare (Otel·lo), Txékhov (Els perills del tabac), Ionescu (Les cadires), Brecht (L'Òpera dels tres rals), Espriu (Ronda de mort a Sinera) i Brossa (El dia del Profeta), Shakespeare (El somni d’una nit d’estiu, Teatre Nacional de Catalunya 2014).

Si li preguntem ens dirà que mai ha treballat, però a més de cantar per antres i auditoris ha fet nou discos: “L’Argenté de Badalona”, guardonat amb dos premis, un documental sobre en Joan Argenté, alguns videoclips i l'hem pogut veure tots aquests anys al teatre, al cinema i a la televisió.

A finals de l’any 2016 edita el darrer disc “No siguis bèstia!” per celebrar el 40è aniversari de la cançó que el va fer famós.

En cinema ha participat en pel·lícules d'Òscar Aibar: Atolladero amb Iggy Pop, Platillos volantes, El gran Vázquez amb Santiago Segura i El bosc amb Maria Molins i Àlex Brendemühl. Amb Joaquim Oristrell a Inconscients, amb Ventura Pons a Ocaña, retrat intermitent i A la deriva. També col·labora a Bruc de Daniel Benmayor i El perfum: història d'un assassí de Tom Tykwer.


Discografia



  • 1976: Bestia! (LP)
  • 1994: Bestia! (CD)
  • 1997: En Directo - Radio Club Harlem Jazz (CD)
  • 2004: Quan tu no hi ets (CD)
  • 2004: Febrer's 1983-2004(CD)
  • 2006: El Camí dels Degotalls (CD)
  • 2010: Reedició Bèstia (CD)(Reeditat i digitalitzat per Picap 2010)
  • 2010: 60 oriols (CD)
  • 2014: El 7
  • 2014: L'Argenté de Badalona (CD, Satélike K)
  • 2016 "No siguis bèstia!" (Satélite K)

Discografia amb el Grup de Folk

  • 2001: Els temps encara estan canviant (CD)
  • 2003: Els temps encara estan canviant II (CD)
  • 2007: Què fas, polissó? (CD)


Peces teatrals escrites i estrenades



  • 2004: Quan tu no hi ets
  • 2006: Un estiu amb Madonna
 El contenido de este artículo ha sido extraído de la Viquipèdia (Wikipedia en catalán) bajo licencia Creative Commons.

 










 
PUBLICIDAD
PUBLICIDAD

 

LO + EN CANCIONEROS.COM

 

HOY DESTACAMOS
Nuevo cancionero y discografía

el 22/05/2018

Presentamos el quinto de nuestros cancioneros y discografías anunciados en el marco de nuestro vigésimo aniversario. María Dolores Pradera siempre ha reivindicado —incluso cuando no estaba de moda— la obra de los grandes autores populares hispanoamericanos, desde José Alfredo Jiménez a Chabuca Granda, pasando por Atahualpa Yupanqui o Carlos Cano. Hoy la reivindicamos a ella.

HOY EN PORTADA
6 Festival Jardins de Pedralbes Barcelona 2018

por Carles Gracia Escarp el 14/06/2018

Mariza renovó su idilio con Barcelona en un concierto en el Festival Jardins de Pedralbes en el que presentó su nuevo disco de título homónimo Mariza, una obra que refleja bien el equilibrio artístico y personal de la cantante portuguesa en el presente, un espejo de calma hecho canción.

 



© 2018 CANCIONEROS.COM, CANDIAUTOR 2010 SL

Notas legales

Qué es cancioneros
Aviso legal
• Política de privacidad

Servicios

Contacto
Cómo colaborar
Criterios
Estadísticas
Publicidad

Síguenos

   

 

Acceso profesional