Trovapedia
Vota: +0


IVETTE NADAL


Ivette Nadal (Granollers, 1988) és una cantautora catalana i poeta. Ha publicat quatre discos, Guerres dolcíssimes, A l'esquena d'un elefant, Mestres i amics, Tornar a mare i dos poemaris Camí privat i Arbres, mars, desconcerts.


Biografia



Va començar a estudiar música clàssica de molt petita amb 3 anys; de preadolescent s’interessa pels cantants de rock, els cantautors i també la poesia, als 14 anys va començar a escriure les seves primeres cançons, va ser alumne del campus rock, vinculat amb el Senglar Rock, i allà va conèixer molts professors que eren músics actuals de l'escena.

Va ser als 17 quan ja tenia un bon grapat de cançons decideix fer el seu primer disc Guerres dolcíssimes va passar de presentar-lo a bars i espais propers per tot Catalunya, a actuar en els espais més emblemàtics del panorama musical Català: Auditori de Barcelona, Auditori de Granollers, Auditori de Terrassa, Festival Cruïlla BCN, Palau de la Música Catalana, així com Festival Internacional de música de Cadaqués, Barnasants, Cap Roig o Setmana de la poesia entre d'altres.

Col·labora al disc de La Marató del 2008 amb el tema "Has vist la pluja" una versió en català dels Creedence i la cançó conjunta "Ja surt el sol" .

Dins el món de la poesia en català, a recitat els seus poemes al costat de les veus més representatives i en cicles de poesia de tot el territori, i s'autoedita Camí privat un recull dels 40 poemes propis i sentencies amb pròleg de Víctor Sunyol.

El segon treball A l'esquena d'un elefant va ser escollit entre els 10 millors discs del 2010 segons radio 4 i van sonar quatre temes a la serie Polseres vermelles, compta amb la col·laboració vocal de Gerard Quintana al tema "Al poble del costat" i de David Rosell a "Cent o cent vint".

El 2011 col·labora al disc d'en Manolo Garcia Los días intactos en el tema "Creyente bajo torres de alta tensión" i actuen junts per La Marató de tv3, i al Teatre Coliseum de Barcelona.

Després de l'èxit de la campanya de micromecenatge a través de Verkami edita el treball Mestres i amics –treball que tenia la intenció d'apropar la poesia d'autors actuals com Víctor Sunyol, Francesc Garriga, Anna Aguilar-Amat, Santi Montagud, Joan Vinuesa i Enric Cassases a tots els públics a través de les cançons– es van recollir molt bones crítiques del directe i una molt bona acollida entre el públic amb més d'una quinzena de concerts amb banda pel territori català. Va ser escollit per votació popular dels 10 millors treballs en sis categories dels Premis Enderrock 2013, entre elles totes les de Cançó d'autor. I el primer videoclip 3D d'un tema en llengua catalana, inclòs al disc, va ser premiat al millor videoclip en 3D per "Calaix de dalt" al festival 3D Film & Music Fest de Barcelona.

Després d'un any de recuperació i lluita d'un trastorn alimentari, fa una crida als mecenes per arrencar damunt dels escenaris i aconsegueix amb èxit editar el nou treball Tornar a mare. En l'àlbum, parla d'aquesta malaltia mental com un trastorn que no es tria, però sí en canvi, la voluntat de recuperació. "Em sento amb la responsabilitat moral de compartir aquesta lluita i en vull fer himnes a l'esperança"

És possible sortir-ne com canto en "Un plat de macarrons". Ivette Nadal és la compositora del disc, i l'ha produït el guitarrista que l'acompanya i ella mateixa, ha estat gravat amb la seva banda habitual i compta també amb la col·laboració vocal de Manolo Garcia al tema "No saps el mal que em fas" i de Joan Colomo al tema en "Aquest parany".

La presentació del disc amb banda a l'Auditori de Barcelona a guanyat el premi a Millor concert del Festival BarnaSants 2016 al costat de Joan Isaac i Marina Rossell; i esdevé el concert de presentació a la primera edició del festival BarnaSant a Madrid.

Des del 2017 també forma part del projecte musical de Les Kol·lontai.


Discografia



  • Tornar a mare (2016)
  • Mestres i amics (2012)
  • A l'esquena d'un elefant (2009)
  • Guerres dolcísimes (2007)


Poemaris



  • Arbres, mars, desconcerts (2017) editorial Llibres del segle
  • Camí privat (2008) editorial Roca Umbert f.a.


Col·laboracions musicals



  • "Creyente bajo torres de alta tensión" · Los días intactos · Manolo Garcia
  • "Versos enllà del camí" · Espriu a Sinera. Concert del centenari · Recopilatori
  • "Un moment, si us plau" · Sagrat cor · Eduard Canimas
  • "Pirates de mala maror" · Autobombo · Air Canela
  • "Eco del sol detingut" · Terra i Cultura. III Premi Miquel Martí Pol.
  • "Has vist la pluja" · Disc de la Marató 2008 · Versió dels Creedence
  • "Ja surt el sol" · Disc de la Marató 2008 · Versió George Harrison
  • Dones i cançons · Recopilatori revista Enderrock


Poemes musicats



  • "Versos enllà del camí" · Tornar a mare · Poema de Salvador Espriu
  • "Una tela quatre paisatges" · Tornar a mare · Poema d'Ivette Nadal
  • "Però estàs content" · Mestres i amics · Poema d'Anna Aguilar-Amat
  • "Cançó de bressol per un osset de peluix" · Mestres i amics · Poema de Víctor Sunyol
  • "Arbre meu" · Mestres i amics · Poema de Joan Vinuesa
  • "Tres quarts" · Mestres i amics · Poema d'Enric Casasses
  • "La lluna, la pruna" · Mestres i amics · Poema de Santi Montagud
  • "Si véns, amor, i jo no hi sóc" · Mestres i amics · Poema de Francesc Garriga
  • "Eco del sol detingut" · A l'esquena d'un elefant · 3 Poemes de Joan Brossa
 El contenido de este artículo ha sido extraído total o parcialmente de la Viquipèdia (Wikipedia en catalán) bajo licencia Creative Commons.






 
PUBLICIDAD
PUBLICIDAD

 

LO + EN CANCIONEROS.COM
PUBLICIDAD

 

HOY DESTACAMOS
Novedad discográfica

por María Gracia Correa el 03/04/2024

El jueves 14 de marzo Mayte Martín presentó en el Teatro de la Maestranza de Sevilla su nuevo espectáculo: Tatuajes. Se trata de una colección de joyas de grandes autores universales llevados magistralmente al territorio particular de la artista. Con este concierto y con el disco que lleva el mismo nombre, rinde homenaje a la canción de autor más global, a la que traspasa fronteras y conforma una parte primordial de la memoria sentimental de diferentes generaciones.

HOY EN PORTADA
Novedad discográfica

por Carles Gracia Escarp el 03/04/2024

Desde los veintiún años la argentina Carmen Aciar es una barcelonesa más, llegó para descubrirse en su arte por las calles de Barcelona, sumando sus propias historias desde que llegó en ese agosto de 2022 para habitar esta ciudad en sus incertidumbres, sus composiciones ya conforman su primer disco Historias mías.

 



© 2024 CANCIONEROS.COM