Trovapedia
Vota: +0


GLÒRIA CRUZ


Sumario
Trovapedia
Textos musicados de
Glòria Cruz
Cancioneros con canciones
de Glòria Cruz
Artículos relacionados con
Glòria Cruz
Glòria Cruz i Torrellas (província de Múrcia, 1959) és una cantant i poeta, autora de lletres d'havaneres. És especialment coneguda per Vestida de nit, versionada per molts conjunts vocals.


Biografia



Maria Glòria Cruz i Torrellas nasqué a Múrcia de família d'ascendència empordanesa i cresqué a Catalunya. Estudiant a la Universitat de Girona conegué en Càstor Pérez, amb qui s'uní sentimentalment; ambdós eren cantants, i formaren un duo musical el 1988. Amb 19 anys la Glòria, i havent acabat segon de Filosofia i Lletres, la parella tingué una filla, la Glòria Pérez, futura escultora. Cinc anys més tard (1983) nasqué la segona filla, la futura cantant d'anomenada Sílvia Pérez Cruz. Pel 1995 Glòria Cruz fundà a Palafrugell l'acadèmia Alartis d'expressió artística, on donà classes de creativitat, i on tingué d'alumne, i més tard de professora, la Sílvia.

Es presentà a les eleccions municipals de Palafrugell en la llista d'Entesa Junts per Palafrugell, sortí elegida, i entre els anys 2007 i 2011 va ser Regidora de Cultura. Titulada en Història de l'Art, posteriorment exercí de gestora cultural.

Ha estat autora de lletres d'havaneres, de poemes, i també del cartell de la 51 Cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell. Ha fet de veu d'acompanyament dels discos de la seva filla 11 de novembre (2012) i Granada (2014), i també de la pel·lícula Cerca de tu casa on també actuava la seva filla Sílvia.


Lletres d'havaneres



  • Amagada en el far, música d'Emili Juanals
  • Temps perdut (1986), música de Càstor Pérez
  • Vestida de nit (1988), música de Càstor Pérez
 El contenido de este artículo ha sido extraído total o parcialmente de la Viquipèdia (Wikipedia en catalán) bajo licencia Creative Commons.






 
PUBLICIDAD
PUBLICIDAD

 

LO + EN CANCIONEROS.COM
PUBLICIDAD

 

HOY DESTACAMOS
Novedad discográfica

por María Gracia Correa el 03/04/2024

El jueves 14 de marzo Mayte Martín presentó en el Teatro de la Maestranza de Sevilla su nuevo espectáculo: Tatuajes. Se trata de una colección de joyas de grandes autores universales llevados magistralmente al territorio particular de la artista. Con este concierto y con el disco que lleva el mismo nombre, rinde homenaje a la canción de autor más global, a la que traspasa fronteras y conforma una parte primordial de la memoria sentimental de diferentes generaciones.

HOY EN PORTADA
Novedad discográfica

por Carles Gracia Escarp el 03/04/2024

Desde los veintiún años la argentina Carmen Aciar es una barcelonesa más, llegó para descubrirse en su arte por las calles de Barcelona, sumando sus propias historias desde que llegó en ese agosto de 2022 para habitar esta ciudad en sus incertidumbres, sus composiciones ya conforman su primer disco Historias mías.

 



© 2024 CANCIONEROS.COM