Trovapedia
Vota: +0


GLÒRIA CRUZ


Sumario
Trovapedia
Textos musicados de
Glòria Cruz
Cancioneros con canciones
de Glòria Cruz
Artículos relacionados con
Glòria Cruz
Glòria Cruz i Torrellas (província de Múrcia, 1959) és una cantant i poeta, autora de lletres d'havaneres. És especialment coneguda per Vestida de nit, versionada per molts conjunts vocals.


Biografia



Maria Glòria Cruz i Torrellas nasqué a Múrcia de família d'ascendència empordanesa i cresqué a Catalunya. Estudiant a la Universitat de Girona conegué en Càstor Pérez, amb qui s'uní sentimentalment; ambdós eren cantants, i formaren un duo musical el 1988. Amb 19 anys la Glòria, i havent acabat segon de Filosofia i Lletres, la parella tingué una filla, la Glòria Pérez, futura escultora. Cinc anys més tard (1983) nasqué la segona filla, la futura cantant d'anomenada Sílvia Pérez Cruz. Pel 1995 Glòria Cruz fundà a Palafrugell l'acadèmia Alartis d'expressió artística, on donà classes de creativitat, i on tingué d'alumne, i més tard de professora, la Sílvia.

Es presentà a les eleccions municipals de Palafrugell en la llista d'Entesa Junts per Palafrugell, sortí elegida, i entre els anys 2007 i 2011 va ser Regidora de Cultura. Titulada en Història de l'Art, posteriorment exercí de gestora cultural.

Ha estat autora de lletres d'havaneres, de poemes, i també del cartell de la 51 Cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell. Ha fet de veu d'acompanyament dels discos de la seva filla 11 de novembre (2012) i Granada (2014), i també de la pel·lícula Cerca de tu casa on també actuava la seva filla Sílvia.


Lletres d'havaneres



  • Amagada en el far, música d'Emili Juanals
  • Temps perdut (1986), música de Càstor Pérez
  • Vestida de nit (1988), música de Càstor Pérez
 El contenido de este artículo ha sido extraído total o parcialmente de la Viquipèdia (Wikipedia en catalán) bajo licencia Creative Commons.






 
PUBLICIDAD
PUBLICIDAD

 

LO + EN CANCIONEROS.COM
PUBLICIDAD

 

HOY DESTACAMOS
Gira «Hola y Adiós»

el 04/07/2024

Joaquín Sabina, el cantautor de Úbeda, ha anunciado su última gira, titulada Hola y Adiós, que comenzará en febrero de 2025 y recorrerá diversos países en América y Europa, y terminará en noviembre del mismo año, dando a sus seguidores la oportunidad de despedirse de una de las voces más influyentes de las últimas décadas.

HOY EN PORTADA
Novedad editorial

por Xavier Pintanel el 07/06/2024

El último libro del maestro y cronista fundamental de la canción de autor Fernando González Lucini, Volad canciones, volad, nos invita a un viaje profundo y emotivo por la poesía hecha canción. Un libro, resultado de un esfuerzo monumental en investigación y documentación que reúne a los trece poetas más musicados en español, con sus trece poemas más versionados.

 



© 2024 CANCIONEROS.COM