MARC TIMÓNMarc Timón Barceló (Castelló d'Empúries, 5 de març de 1980) és un músic i compositor català.

Fecha de nacimiento:
05 de marzo de 1980

Sumario
Trovapedia
Canciones compuestas por
Marc Timón
Cancioneros con canciones
de Marc Timón
Escúchalo en Apple Music


És considerat un dels compositors catalans més brillants, actius i premiats de la seva generació. Compositor, director d'orquestra i intèrpret de piano i tible, és un músic eclèctic que combina la composició de música per a cinema, televisió, musicals i documentals amb l'obra per a concert, la música moderna i la cobla.

Es va llicenciar en Periodisme el 2002 a la UAB i en Composició Musical el 2006 a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Timón compagina la composició de bandes sonores per a cinema i documentals, musicals, producció simfònica, coral i de cambra, jazz, pop-rock i música electrònica i de videojocs amb la direcció orquestral de la seva obra, els enregistraments discogràfics i la interpretació com a solista a la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i al The New Catalan Ensemble.

De la seva producció cinematogràfica destaquen les bandes sonores que ha compost per a pel·lícules com “The Little Wizard” (2013) o “El árbol sin sombra” (2014) -les dues premiades amb el “Premi Internacional Jerry Goldsmith”- i el documental “Wild Connection”, entre d’altres, així com la música per a gran orquestra simfònica i cor composta per a espectacles com “Coliseum”, “Witches” o “Havanera”, enregistrades amb orquestres de Bulgària i Ucraïna. En el gènere del musical cal subratllar especialment la composició de “Josafat”, estrenat al Teatre Municipal de Girona, i “Músiques que enamoren”, a la Sala Simfònica de l’Auditori de Barcelona.

És rellevant la seva faceta d’escriptor, ja que ha escrit el guió i les lletres de pràcticament tots els seus musicals i cançons. Ha estat premiat pels seus contes per a adults i per la seva “Suite de poesia eròtica”.

Des del 2015 està instal·lat a Los Angeles i treballa en projectes americans i europeus. Destaquen les sèries Agent Carter (de Marvel, emesa per ABC i enregistrada als estudis de la "Warner Bros"), In absentia, el documental per a "National Geographic The blind monkey", pel·lícules com El árbol sin sombra (millor banda sonora espanyola l'any 2014 als premis "MundoBSO"), The little wizard (Premi Jerry Goldsmith 2014), bandes sonores èpiques com Coliseum i el musical Josafat. Totes han estat editades pel prestigiós
segell discogràfic "MovieScore Media", un dels més rellevants del món en aquest gènere. En l'àmbit de la música de concert, la seva obra per a gran orquestra simfònica, cor i música de cambra s'ha interpretat a països com Anglaterra, França, Alemanya, Finlàndia, Cuba, Portugal, Espanya, Bulgària, Ucraïna i els Estats Units i a festivals com el Grec, el Festival de Peralada o al Festival Fuego del Caribe, entre d'altres. Com a intèrpret i director ha actuat als escenaris més emblemàtics del nostre país, com el Palau de la Música, el Gran Teatre del Liceu i l'Auditori de Barcelona. És tible solista de la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, en la qual ha actuat al costat d'artistes com Niño Josele, Roger Mas o Pascal Comelade, i també ha format part de "The New Catalan Ensemble".

Té més d'una cinquantena de premis nacionals i internacionals, entre els quals destaquen el Premi Internacional Jerry Goldsmith, que ha guanyat en sis casions, el Premi Agustí Borgunyó, els "MundoBSO Awards" i les nominacions als "Goldspirit" i als "Scoremagacine Awards" com a millor compositor novell. En el camp de la música per a cobla compta amb una seixantena de sardanes i obres concertístiques que els darrers quinze anys han estat guardonades amb la totalitat dels premis que es convoquen en aquest gènere, com el Mestre Conrad Saló, el Francesc Basil, el Premi de Sardanes SGAE o el Premi Ceret-Banyoles. A banda de la música, abans de llicenciar-se en composició a l'ESMUC, la passió per l'art, la literatura i el cinema el portaren a llicenciar-se en periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona, i sempre ha combinat la composició musical amb la tasca com a escriptor, amb obres com El sorollsilent, Des Catalunya, España va bien?, E-Juez o Suite de poesía eròtica, i com a periodista, amb col·laboracions a Catalunya Ràdio, a la Revista Musical Catalana i a Sonograma Magazine.
 El contenido de este artículo ha sido extraído total o parcialmente de la Viquipèdia (Wikipedia en catalán) bajo licencia Creative Commons.

 


 
PUBLICIDAD
PUBLICIDAD

 

LO + EN CANCIONEROS.COM

 

HOY DESTACAMOS
La compañera de Atahualpa Yupanqui

el 21/05/2020

Fue la mujer que acompañó a Yupanqui durante casi medio siglo. Pese a que era una gran concertista de piano, dejó a un lado su carrera para acompañarlo. Junto a Atahualpa compuso 65 canciones de enorme éxito, como El arriero y Luna Tucumana.

HOY EN PORTADA
28 aniversario de su partida

el 21/05/2020

Hace 28 años, Atahualpa Yupanqui, el máximo exponente del folclore argentino moría en Nimes, Francia, horas después de tener que cancelar un recital. Un virtuoso de la guitarra, un poeta de las cosas simples, un hombre comprometido con sus ideas y con su tierra. Un artista que recién en los últimos años fue merecidamente reconocido por su país.

 © 2020 CANCIONEROS.COM

Notas legales

Qué es cancioneros
Aviso legal
• Política de privacidad

Servicios

Contacto
Cómo colaborar
Criterios
Estadísticas
Publicidad

Síguenos

   

cancioneros.com/letras
Acceso profesional