JOSÉ MANUEL PAGÁN


Sumario
Trovapedia
Canciones compuestas por
José Manuel Pagán
Cancioneros con canciones
de José Manuel Pagán
Escúchalo en Apple Music
José Manuel Pagán Santamaría (Lausana, Suïssa, 1949) és un pianista i compositor suís resident a Gelida (Alt Penedès).

Va estudiar als Conservatoris de Madrid i de Barcelona, i s'especialitzà en música contemporània.

Ha escrit música per a espectacles de dansa (companyia Roseland: Blau Marí, Flit, Flit, La casa per la finestra, El país sense nom...), per a l'obra Bogeries, de Tortell Poltrona, i per a diversos esdeveniments com ara el pavelló espanyol de l'Expo 92, la desena edició dels Premis Goya, o les cerimònies inaugurals del Primer Campionat Mundial d'Esports per a Invidents i dels Special Olimpics Barcelona 2000, entre d'altres.

En el camp del cinema, on va debutar amb la partitura per a Lola, de Bigas Luna, ha treballat amb diferents directors catalans, com ara Jordi Cadena (La senyora, 1987) o Rosa Vergés a Tic-Tac (1997), per la que va ser nominat al Goya. També és director de l'Orquestra de la Bona Sort


Filmografia



  • 1985: Lola, de Bigas Luna
  • 1985: La Femme et le pantin, de Mario Camús, telefim
  • 1986: Angoixa, de Bigas Luna
  • 1986: Un día volveré, de Francesc Betriu, telefim
  • 1987: La senyora, de Jordi Cadena
  • 1987: Esa cosa con plumas, d'Oscar Ladoire
  • 1993: Mal d'amors, de Carles Balagué
  • 1994: Souvenir, de Rosa Vergés
  • 1995: Nexe, de Jordi Cadena
  • 1995: Assumpte intern, de Carles Balagué
  • 1995: Dones i homes, d'Antoni Verdaguer, telefim
  • 1996: Pon un hombre en tu vida, d'Eva Lesmes
  • 1996: En brazos de la mujer madura, de Manuel Lombardero
  • 1997: Tic-Tac, de Rosa Vergés
  • 1997: Amor de hombre, de Juan Luis Iborra i Yolanda García Serrano
  • 1998: Dues dones, d'Enric Folch, telefim
  • 2001: L'illa de l'holandès, de Sígfrid Monleón
  • 2001: Dones, de Judith Colell
  • 2002: Aro Tolbukhin. Dins la ment de l'assassí, d'Agustí Villaronga, Lydia Zimmermann i Isaac P. Racine
  • 2010: Pa negre, d'Agustí Villaronga


Música per a sèries de TV



  • Kiu i els seus amics, de Bigas Luna, TV3
  • Poltrona Express, de Ricard Reguant, TV3
  • De moda, de diversos directors, TV2
  • No sé bailar, de Juan Tébar, TV1
  • Un día volveré, de Francesc Betriu, TV1
  • Crònica, de Llorenç Soler
  • La pesca, de Ferran Llagostera, autonòmiques
  • La memòria dels Cargols, de Joan Lluís Bozzo, TV3
  • Los océanos del hombre, de Juan Carlos Arbéx, autonòmiques


Enllaços externs



  •  El contenido de este artículo ha sido extraído total o parcialmente de la Viquipèdia (Wikipedia en catalán) bajo licencia Creative Commons.

     






     
    PUBLICIDAD
    PUBLICIDAD

     

    LO + EN CANCIONEROS.COM
    PUBLICIDAD

     

    HOY DESTACAMOS
    Novedad discográfica

    el 08/04/2021

    Pecata Beata (Microscopi, 2021) es el tercer álbum como compositora, productora, cantante y clarinetista Carola Ortiz. En este nuevo trabajo la artista catalana musica poemas de Montserrat Abelló, Mercè Rodoreda, Víctor Català y Anna Gual, entre otras escritoras, para celebrar, a través de sus versos, el universo femenino de sus orígenes.

    HOY EN PORTADA
    26 Festival BarnaSants 2021

    por Xavier Pintanel el 27/03/2021

    Maria del Mar Bonet y Borja Penalba presentaron su primer disco conjunto el pasado 31 de enero en el Teatre Joventut de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), en el marco del BarnaSants, un festival que en su intención de ser "confederal" también ha programado este concierto en Palma (Mallorca), València, Balaguer y Castelldefels.

    PUBLICIDAD

     

     



    © 2021 CANCIONEROS.COM