JOSÉ MANUEL PAGÁN


Sumario
Trovapedia
Canciones compuestas por
José Manuel Pagán
Cancioneros con canciones
de José Manuel Pagán
José Manuel Pagán Santamaría (Lausana, Suïssa, 1949) és un pianista i compositor suís resident a Gelida (Alt Penedès).

Va estudiar als Conservatoris de Madrid i de Barcelona, i s'especialitzà en música contemporània.

Ha escrit música per a espectacles de dansa (companyia Roseland: Blau Marí, Flit, Flit, La casa per la finestra, El país sense nom...), per a l'obra Bogeries, de Tortell Poltrona, i per a diversos esdeveniments com ara el pavelló espanyol de l'Expo 92, la desena edició dels Premis Goya, o les cerimònies inaugurals del Primer Campionat Mundial d'Esports per a Invidents i dels Special Olimpics Barcelona 2000, entre d'altres.

En el camp del cinema, on va debutar amb la partitura per a Lola, de Bigas Luna, ha treballat amb diferents directors catalans, com ara Jordi Cadena (La senyora, 1987) o Rosa Vergés a Tic-Tac (1997), per la que va ser nominat al Goya. També és director de l'Orquestra de la Bona Sort


Filmografia



  • 1985: Lola, de Bigas Luna
  • 1985: La Femme et le pantin, de Mario Camús, telefim
  • 1986: Angoixa, de Bigas Luna
  • 1986: Un día volveré, de Francesc Betriu, telefim
  • 1987: La senyora, de Jordi Cadena
  • 1987: Esa cosa con plumas, d'Oscar Ladoire
  • 1993: Mal d'amors, de Carles Balagué
  • 1994: Souvenir, de Rosa Vergés
  • 1995: Nexe, de Jordi Cadena
  • 1995: Assumpte intern, de Carles Balagué
  • 1995: Dones i homes, d'Antoni Verdaguer, telefim
  • 1996: Pon un hombre en tu vida, d'Eva Lesmes
  • 1996: En brazos de la mujer madura, de Manuel Lombardero
  • 1997: Tic-Tac, de Rosa Vergés
  • 1997: Amor de hombre, de Juan Luis Iborra i Yolanda García Serrano
  • 1998: Dues dones, d'Enric Folch, telefim
  • 2001: L'illa de l'holandès, de Sígfrid Monleón
  • 2001: Dones, de Judith Colell
  • 2002: Aro Tolbukhin. Dins la ment de l'assassí, d'Agustí Villaronga, Lydia Zimmermann i Isaac P. Racine
  • 2010: Pa negre, d'Agustí Villaronga


Música per a sèries de TV



  • Kiu i els seus amics, de Bigas Luna, TV3
  • Poltrona Express, de Ricard Reguant, TV3
  • De moda, de diversos directors, TV2
  • No sé bailar, de Juan Tébar, TV1
  • Un día volveré, de Francesc Betriu, TV1
  • Crònica, de Llorenç Soler
  • La pesca, de Ferran Llagostera, autonòmiques
  • La memòria dels Cargols, de Joan Lluís Bozzo, TV3
  • Los océanos del hombre, de Juan Carlos Arbéx, autonòmiques


Enllaços externs



  •  El contenido de este artículo ha sido extraído de la Viquipèdia (Wikipedia en catalán) bajo licencia Creative Commons.

     










     
    PUBLICIDAD
    PUBLICIDAD

     

    LO + EN CANCIONEROS.COM

     

    HOY DESTACAMOS
    Novedad discográfica

    el 15/09/2018

    El trovador mexicano Alejandro Filio acaba de lanzar su último disco Trova azul, un disco a guitarras y voz que hoy nos cuenta canción a canción.

    HOY EN PORTADA
    Entrevista a Litto Nebbia (I)

    por Manel Gausachs el 15/10/2018

    Litto Nebbia actuó el pasado 18 de mayo en Barcelona dentro de una pequeña gira española de cuatro conciertos en pequeños locales. Aprovechamos la ocasión para hablar con él poco antes de cumplir los 70. En esta primera entrega de la entrevista, que publicamos en dos partes, hablamos con detalle de seis de los siete discos que ha publicado en estos últimos tres años. Seis obras de géneros muy diferentes que demuestran, una vez más, que Nebbia trasciende los límites del Rock y del relato juvenil que se le adjudicó en sus inicios. En la segunda entrega, que publicaremos próximamente, hablaremos de su faceta como productor, de su nueva autobiografía Mi banda sonora y de lo cerca y lejos que está a la vez entre sí todo el mundo hispánico de la música.

     



    © 2018 CANCIONEROS.COM, CANDIAUTOR 2010 SL

    Notas legales

    Qué es cancioneros
    Aviso legal
    • Política de privacidad

    Servicios

    Contacto
    Cómo colaborar
    Criterios
    Estadísticas
    Publicidad

    Síguenos

       

     

    Acceso profesional