JOSÉ MANUEL PAGÁN


Sumario
Trovapedia
Canciones compuestas por
José Manuel Pagán
Cancioneros con canciones
de José Manuel Pagán
José Manuel Pagán Santamaría (Lausana, Suïssa, 1949) és un pianista i compositor suís resident a Gelida (Alt Penedès).

Va estudiar als Conservatoris de Madrid i de Barcelona, i s'especialitzà en música contemporània.

Ha escrit música per a espectacles de dansa (companyia Roseland: Blau Marí, Flit, Flit, La casa per la finestra, El país sense nom...), per a l'obra Bogeries, de Tortell Poltrona, i per a diversos esdeveniments com ara el pavelló espanyol de l'Expo 92, la desena edició dels Premis Goya, o les cerimònies inaugurals del Primer Campionat Mundial d'Esports per a Invidents i dels Special Olimpics Barcelona 2000, entre d'altres.

En el camp del cinema, on va debutar amb la partitura per a Lola, de Bigas Luna, ha treballat amb diferents directors catalans, com ara Jordi Cadena (La senyora, 1987) o Rosa Vergés a Tic-Tac (1997), per la que va ser nominat al Goya. També és director de l'Orquestra de la Bona Sort


Filmografia



  • 1985: Lola, de Bigas Luna
  • 1985: La Femme et le pantin, de Mario Camús, telefim
  • 1986: Angoixa, de Bigas Luna
  • 1986: Un día volveré, de Francesc Betriu, telefim
  • 1987: La senyora, de Jordi Cadena
  • 1987: Esa cosa con plumas, d'Oscar Ladoire
  • 1993: Mal d'amors, de Carles Balagué
  • 1994: Souvenir, de Rosa Vergés
  • 1995: Nexe, de Jordi Cadena
  • 1995: Assumpte intern, de Carles Balagué
  • 1995: Dones i homes, d'Antoni Verdaguer, telefim
  • 1996: Pon un hombre en tu vida, d'Eva Lesmes
  • 1996: En brazos de la mujer madura, de Manuel Lombardero
  • 1997: Tic-Tac, de Rosa Vergés
  • 1997: Amor de hombre, de Juan Luis Iborra i Yolanda García Serrano
  • 1998: Dues dones, d'Enric Folch, telefim
  • 2001: L'illa de l'holandès, de Sígfrid Monleón
  • 2001: Dones, de Judith Colell
  • 2002: Aro Tolbukhin. Dins la ment de l'assassí, d'Agustí Villaronga, Lydia Zimmermann i Isaac P. Racine
  • 2010: Pa negre, d'Agustí Villaronga


Música per a sèries de TV



  • Kiu i els seus amics, de Bigas Luna, TV3
  • Poltrona Express, de Ricard Reguant, TV3
  • De moda, de diversos directors, TV2
  • No sé bailar, de Juan Tébar, TV1
  • Un día volveré, de Francesc Betriu, TV1
  • Crònica, de Llorenç Soler
  • La pesca, de Ferran Llagostera, autonòmiques
  • La memòria dels Cargols, de Joan Lluís Bozzo, TV3
  • Los océanos del hombre, de Juan Carlos Arbéx, autonòmiques


Enllaços externs



  •  El contenido de este artículo ha sido extraído de la Viquipèdia (Wikipedia en catalán) bajo licencia Creative Commons.

     










     
    PUBLICIDAD
    PUBLICIDAD

     

    LO + EN CANCIONEROS.COM

     

    HOY DESTACAMOS
    Ánimo animal

    por Francisco Espinosa el 12/12/2018

    El pasado 10 de diciembre un abarrotado Wizink Center de Madrid homeanajeaba a Luis Eduardo Aute de la mano de veinte voces como las de Joan Manuel Serrat, Silvio Rodríguez, Joaquín Sabina, Vicente Feliú, Vïctor Manuel, Ana Belén, Pedro Guerra o Ismanel Serrano, entre otros.

    HOY EN PORTADA
    Entrevista a Litto Nebbia (II)

    por Manel Gausachs el 14/12/2018

    Hoy publicamos la segunda parte de la entrevista que tuvimos con el maestro rosarino en su última visita a Barcelona. Proseguimos hablando de su faceta como productor, de su nueva autobiografía Mi banda sonora y de lo cerca y lejos que está a la vez entre sí todo el mundo hispánico de la música.

     



    © 2018 CANCIONEROS.COM, CANDIAUTOR 2010 SL

    Notas legales

    Qué es cancioneros
    Aviso legal
    • Política de privacidad

    Servicios

    Contacto
    Cómo colaborar
    Criterios
    Estadísticas
    Publicidad

    Síguenos

       

     

    Acceso profesional