Trovapedia
Vota: +0


GERTRUDIS


Sumario
Trovapedia
Canciones compuestas por
Gertrudis
Cancioneros con canciones
de Gertrudis
Más letras en CANCIONEROS
de Gertrudis
Escúchalo en Apple Music
Gertrudis és un grup de música de la Garriga (Vallès Oriental) consolidat l'any 2004 amb el seu primer disc "Teta". L'estil musical que els ha definit és la rumba catalana, i tenen temes tant en català com en castellà.


Història del grupInicis (2000 - 2004)


Tres amics Xavi Ciurans (veu), Xavi Freire (veu i guitarres) i Edu Acedo (veu i violí), que formen el nucli dur de la banda, van començar el projecte musical quan encara anaven a l'escola. Eren amics del barri que compartien amistat. Amb tan sols 18 anys i sense metes ni objectiius concrets van decidir dedicar-se de forma més intensiva al grup. Després van incrementar la banda amb Denys Sanz (baix), Albert Rafart (bateria), Marc Mas (piano i teclas) i Pol Parera (Percussió).

Primera etapa (2004 - 2015)


L'estil musical que els defineix és la rumba catalana tot i que quan van començar no eren conscients que allò que tocaven ho era. Creaven música de forma intuitiva, amb influències de flamenc, txa-txa-txa, salsa,merengue i altre música popular. Mes endavant, amb el segon disc l'any 2005, anomenat "Gertrudis", el grup va encaminar el seu estil de forma més conscient tot i que encara barregen estils.

Gertrudis es considera un grup que ha revolucionat la rumba catalana, fusionant-la amb altres ritmes com el reggae, el llatí o la cumbia. L'any 2003 treu el seu primer disc "Teta", que va impulsar el grup. Al cap de dos anys van treure el disc "Gertrudis" amb un estil Pop rock. L'any 2007 presenten "Política de Verbena", el seu tercer disc d'estudi i el segon que es distribueix en la totalitat de l'estat espanyol. Un disc que té les col·laboracions de Pau Donés (Jarabe de Palo), Los Manolos i Sabor de Gràcia.

El 21 de novembre de 2008, Gertrudis i altres artistes com Lichis (La Cabra Mecánica), Gerard Quintana, Xavier Sarrià (Obrint Pas), Iñaki (Betagarri), Sicus (Sabor de Gràcia), Ay, Ay Ay o Los Manolos, Peret Reyes (Papawa), Pablo (Lagarto Amarillo) van celebrar un concert en honor a la rumba catalana a la Sala Razzmatazz de Barcelona. Un concert del qual en va sortir un CD DVD amb el títol de "500",

L'any 2011 arriba "Tripolar", el cinquè disc, després de 4 anys sense editar un disc amb cançons noves. Compta amb col·laboracions de Oscar (Delafé y Las Flores Azules) i Roger Mas. Per presentar aquest disc Gertrudis va fer una gira de locals de petit aforament per poder tenir una proximitat amb el públic que, en sales amb aforaments més grans, no permeten. 

Després el grup va fer una aturada indefinida de 2 anys i mig. van realitzar alguna actuació esporàdica com una gira per l'Índia compartint escenari amb el Tricicle, Sol Picó i Gerard Quintana, la celebració de la diada de Sant Jordi al Casal Català de Berlín compartint escenari amb Lluis Llach o Toti Soler, una nit de rumba al Teatro Price de Madrid, actuant amb Peret i Los Manolos o el concert d'obertura a les festes de Donosti davant més de 15.000 persones. L'any 2012 surt "Gertrulàndia", el darrer disc abans del canvi d'etapa.

Segona etapa (2015 - )


Amb la celebració dels quinze anys de la formació musical el grup tanca una etapa i n'obra una de nova. Fa una retrospectiva del camí que han fet i crea el disc "Quinze15XV", un conjunt dels grans èxits del grup triats pels seus propis seguidors. D'aquesta manera aporten frescor i novetat en els seus treballs. L'últim treball, "Ara volo alt", va sortir l'any 2016 en un dels millor moments de la banda a nivell de popularitat.


Discografia  • Teta, 2003
  • Gertrudis, 2005
  • Política de verbena, 2007
  • 500, 2009
  • Tripolar, 2011
  • Quinze 15 XV, 2015
  • Ara volo alt, 2016
 El contenido de este artículo ha sido extraído total o parcialmente de la Viquipèdia (Wikipedia en catalán) bajo licencia Creative Commons.


 
PUBLICIDAD
PUBLICIDAD

 

LO + EN CANCIONEROS.COM
PUBLICIDAD

 

HOY DESTACAMOS
50 años del golpe militar en Chile

el 11/09/2023

Víctor Jara canta Somos cinco mil, el poema que escribió durante su detención en el Estadio que ahora lleva su nombre, horas antes de su asesinato; todo esto gracias a una inteligencia artificial que ha intentado captar la esencia de su voz y de su obra.

HOY EN PORTADA
50 años del golpe militar en Chile

el 08/09/2023

Con motivo del 50 aniversario del golpe de estado fascista en Chile, Inti-Illimani acaba de presentar El país que soñamos, un registro audiovisual con cuatro canciones compuestas en los años setenta y revisitadas en los sitios de memoria del Estadio Nacional.

 © 2023 CANCIONEROS.COM