SALVA RACEROFecha de nacimiento:
08 de agosto de 1976

Sumario
Trovapedia
Canciones compuestas por
Salva Racero
Cancioneros con canciones
de Salva Racero

Salvador Racero Alberch (Manresa, 8 d'agost de 1976) és un músic català, professionalment conegut som Salva Racero. Va començar a cantar i tocar la guitarra als 12 anys, i va ser el cantant de Lax'n'Busto entre 2006 i 2016. El 2019 va publicar Immortals, el seu primer àlbum en solitari.


TrajectòriaInicis


Amb la música com a banda sonora de la seva infantesa, començà a cantar i tocar la guitarra amb 12 anys. Als 16 s’apuntà a una escola de cant, formà la seva primera formació de pop/rock – Mai tan ben dit – i col·laborà en bandes de música i en projectes musicals diversos.

Etapa professional


Fruit d’aquests anys participà en projectes musicals com Notre-Dame de Paris de Richard Cocciante i Luc Pladomon el 2002, i Mar i cel de Dagoll Dagom el 2014. A partir del 2006 va ser vocalista de la formació Lax’n’Busto, grup de pop rock en català, amb qui enregistra, a Califòrnia, Relax (2007), de la mà de Sylvia Massy. El segueixen Objectiu: La Lluna (2008), Lax’n’Busto a l’Apolo (2009), Simfònic (2010) i Tot és més senzill (2013).

Carrera en solitari i altres disciplines


El 2016 tancà la seva participació amb la banda i encetà la seva incursió en solitari. El 2017 va ser autor, juntament amb Roger Farré, de «Què li passa al món», la cançó oficial de la Volta Ciclista a Catalunya, i de «No em demanis que et recordi», amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer.

El 26 d’abril de 2019 estrenà Vaig, un EP que contà quatre cançons. El mateix any va presentar el seu primer àlbum en solitari – Immortals.

A finals del 2012 participà, amb Virgínia Martínez i l’Orfeó Català, en el disc de La Marató de TV3 amb una versió de «Tornarem», dels Lax’n’Busto.

Altres activitats


Va decidir ampliar coneixements i cursà estudis de sommelier al CETT de la Universitat de Barcelona. Això li va dirigir als activitats entorn de maridatges musicals, espectacles d’aprenentatge i experimentació sobre el vi amb la música com a fil conductor.

A banda, és professor de cant i coach de la veu. Abans també era actor.


DiscografiaAmb Lax'n'Busto
 • Relax (2007)
 • Objectiu: La Lluna (2008)
 • Lax'n'Busto a l'Apolo (2009)
 • Simfònic (2010)
 • Tot és més senzill (2013)
En solitari

 • Vaig (2019), EP
 • Immortals (2019)
 •  El contenido de este artículo ha sido extraído total o parcialmente de la Viquipèdia (Wikipedia en catalán) bajo licencia Creative Commons.

   


   
  PUBLICIDAD
  PUBLICIDAD

   

  LO + EN CANCIONEROS.COM
  PUBLICIDAD

   

  HOY DESTACAMOS
  Óbito

  el 12/09/2020

  El cantautor, periodista y escritor Joaquín Carbonell, uno de los máximos exponentes de la canción aragonesa, ha fallecido hoy a las 9:30 víctima de las complicaciones sufridas por el COVID-19 tras siete semanas ingresado en el Hospital Clínico de Zaragoza.

  HOY EN PORTADA
  La Murga de autor

  por Leandro Piragini el 11/09/2020

  Nacido y formado como persona en el barrio montevideano de Peñarol, en el cual se reconocen a las familias que allí viven por su "origen nacional" (en esta calle los italianos, en aquella los alemanes, etc., entre todas las colectividades allí convivientes), Gerardo Dorado Dietrich (18 de febrero de 1982) está dispuesto a salir hoy a escena, por segunda vez en su carrera solista, a las tablas del Teatro Solís de Montevideo, escenario principal de la República Oriental del Uruguay.

     © 2020 CANCIONEROS.COM

  Notas legales

  Qué es cancioneros
  Aviso legal
  Política de cookies

  Servicios

  Contacto
  Cómo colaborar
  Criterios
  Estadísticas
  Publicidad

  Síguenos

     

  cancioneros.com/letras
  Acceso profesional