Lili eder bat badut nik
però no goso agafar-la amb les mans,
ja que sé quin perill té mirar-la massa.
Bonica flor, mira'm i digue'm si m'estimes de veritat,
els teus ulls han ferit el més profund del meu cor
i corre el risc de gangrenar-se aquesta ferida.
No voldria que et passés cap desgràcia per culpa meva.
No em sembla que els meus ulls t'hagin ferit mai.
Per tant, no corres perill, no et moriràs per això.
Que bé i que tendrament saps parlar,
m'agradaria poder fer-te una breu visita.
Molt desitjaria que m'ho permetessis.
Podria permetre-ho, estimat, no tinc un cor tan cruel,
però abans desitjaria conèixer tots els teus desitjos,
a la gent li podria estranyar que emvisitessis.
No sóc certament ni comte, ni noble,
no és un gran assumpte perquè cridis l'atenció de ningú;
ets tu la senzilla i plena de fantasies.
Sé que sóc senzilla i que seguramentaixò és així,
però em sembla que tu saps prou bé de què et parlo;
ara ja tinc la meva fortuna, i no precisament donada per tu.
Encantadora cançó d'Iparralde. I perquè sigui encantadora, havia de ser impossible, com gairebé sempre. Sembla que la tradició basca ha preferit mantenir en silenci els èxits sentimentals. Són el fracàs i el drama, cridats a superar el pudor de la intimitat, els principals creadors de la bellesa.
El compositor, etnomusicólogo y director teatral napolitano Roberto De Simone ha muerto en Nápoles a los 91 años. Fue autor de La gatta Cenerentola y fundador de la Nuova Compagnia di Canto Popolare. En su Cantata per Masaniello colaboró el grupo chileno Inti-Illimani, en una obra que unió la tradición napolitana con la música latinoamericana.
La cantante catalana Sílvia Pérez Cruz participa con su voz en el nuevo trabajo del compositor Feliu Gasull, donde interpreta varias piezas con orquesta, en un disco que reúne también a Pau Figueres, Josep Pons y la Orquestra del Gran Teatre del Liceu.
La profesora puertorriqueña Limarí Rivera Ríos publica el primer estudio académico interdisciplinario sobre la obra de Silvio Rodríguez, explorando la relación entre canción y poesía, la representación del amor como ética revolucionaria, el discurso racial y el legado de Martí y Guillén.
La cantora colombiana presenta una obra profundamente conectada con su tierra natal, el río Timbiquí, y con las tradiciones musicales del Pacífico. El álbum reúne 11 canciones escritas, dirigidas y coproducidas por ella, con colaboraciones de artistas como Daymé Arocena y Shirley Campbell.
La cantautora mallorquina Maria del Mar Bonet publica una versión restaurada y ampliada del álbum A l'Olympia grabado en 1975 en la sala Olympia de París, con canciones no incluidas en su día y una nueva gira que arranca este fin de semana en el Festival BarnaSants.